Tekevälle sattuu, mutta missä?

Elämän edetessä valitettavan monelle meistä tulee tutuksi vanha sanonta “Tekevälle sattuu”. Vapaa-aikamme on erityisen riskialtista aikaa. Joensuun Pelastuslaitoksen mukaan urheillessa sattuu tapaturmia ja vammoja eniten. Vakavimmat onnettomuudet sattuvatkin yleensä kotona ja vapaa-aikana. Näin erityisesti Suomessa, jossa koti-ja vapaa-ajan on todettu olevan muita EU-maita vaarallisempaa. Urheilun ja vapaa-ajan merkitys sekä fyysiselle että henkiselle hyvinvoinnille on kuitenkin korvaamattoman suuri. Urheilun ja muiden riskialttiiden vapaa-ajan aktiviteettien välttämisen sijasta onkin tarpeen ennakoida riskejä ja suunnitella varautumiskeinoja tapaturmien varalle.

Vaikka vahinko ei tule kello kaulassa, varaudu kuitenkin

Tapaturmat tapahtuvat useimmiten yllättäen ja siksi etukäteen varautuminen tapaturmien varalta on kullanarvoista niin vapaa-ajalla urheillessa, kotioloissa kuin työpaikoillakin. Onnettomuuksien ehkäisystä työpaikoilla voit lukea lisää täältä. Tarvittavat ensiaputarvikkeet niin pieniin kuin tyypillisiin suurempiinkin vammoihin on hyvä olla jokaisen käden ulottuvilla sekä urheillessa, että töissä ollessa. Kotona tulee perehdyttää perheen jäsenet huolellisesti siihen, missä ensiaputarvikkeet sijaitsevat. Töissä esimies vastaa siitä, että ensiaputarvikkeet ovat ajantasalla ja työntekijöillä on tarvittaessa näiden käyttövalmiudet.

Mistä tarvittavat ensiaputarvikkeet?

Ensiaputarvikkeita on markkinoilla laaja kirjo. Ensiaputarvikkeita löytyy kätevimmin apteekeista, nettikaupoista tilaamalla, sekä hyvin varustelluista tavarataloista. Ensiapulaukku kannattaa hankkia ainakin kotiin, mökille, autoon ja yritykselle. Selkä- ja niskavammojen ensiapuun ja lisävammojen ehkäisemiseen tarkoitettu rankalauta on myös korvaamaton ensiaputarvike. Onkin tarpeellista miettiä ajoissa, mille ensiapuvälineille yrityksellä on tarvetta: onko tarpeen ostaa rankalauta yritykselle, onpa sitten kyseessä kuntokeskus tai mikä tahansa muu yritys.

Comments Off on Tekevälle sattuu, mutta missä?

Filed under Blogi, Urheilu